חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איומים בגישור גירושין – מה לעשות כשיש צד המאיים במהלך גישור

“אם היא לא תסכים לתנאי הזה שלי, אני לא אבוא לגישור“, “אני לא אתן לו לראות את הילדים”, אם היא לא תסתפק בסכום הזה אני אפוצץ הכל”, take it or leave it. המשפטים הללו ורבים אחרים הם משפטים שצדדים הנמצאים לפני או במהלך הליך גישור, אומרים פעמים רבות זה לזה במסגרת מאבק הגירושין שלהם. 

איומים במהלך הליך גישור הם דבר שכיח. הנטייה הטבעית של אנשים הנמצאים במהלך מאבק גירושין, היא לאיים על הצד השני בתקווה שייכנע לדרישותיהם המלאות. ברם המציאות בהליך גישור אינה שונה מהמציאות בחיי היומיום של הצדדים. משמע שצד ששומע איום מהצד השני, מכיר היטב את הצד המאיים ויודע היטב האם הוא מתכוון או לא מתכוון לדבריו. כלומר שצד שמאיים צריך לדעת שאם מדובר באיום סרק, הוא מהר מאוד יאבד כוח בהליך הגישור. על-כן חייב צד שחושב להפעיל איום בהליך גישור, להבין שבעצם הפעלת האיום הוא פוגע בעיקר בעצמו. גם במצבים בהם הצד ששומע את האיום מושפע ממנו, הדבר יגרום לאחר זמן קצר לחרב פיפיות כלפיי הצד המאיים מאחר והצד המאוים יפנה לייעוץ משפטי שישמש באיום כדי לתקוף את הצד המאיים בבית המשפט. ולבסוף צד שאיים ואף קיבל את מבוקשו, יגרום למציאות חיים קשה בעבור ילדיו בעתיד לאחר הגירושין מאחר והתקשורת בין הוריהם לא תהיה תקינה ותהיה מבוססת על פחד והכפפת רצונו של האחד על השני. ילדים אשר רואים התנהלות שכזו נוטים לאמץ אותה גם לחייהם הזוגיים בעתיד על כל המשתמע מכך.

איומים במשברי גירושין אם כן הם מתכון בטוח להפסד בעבור זה שאיים. על כן ההצעה הראשונה שאתן היא- פשוט לא לאיים! אך בכל זאת מה קורה אם כן הועלה איום במסגרת הליך הגישור? ראשית אני ממליץ שלא להגיב מהבטן. צד שהפעיל איום מצפה לתגובה מידית של פחד מהצד המאוים ועל כן כאשר יגלה שתגובה שכזו אינה מגיעה בנקל, הוא יאלץ לחשב מסלול מחדש ולבדוק דרך אחרת לפעולה. לאחר שנשמתם עמוק אמרו לצד שאיים שאתם תחשבו על מה שאמר ושתעדכנו אותו בתגובתכם בהמשך הדרך. זכרו שאתם לא חייבים לתת לו תשובה מיד. ואם האיום הוא איום לפעולה מידית אלא אם תבצעו צעד מסוים ברגע זה, אחלו לצד המאיים בהצלחה והצביעו לכיוון הדלת. חשוב בשלב זה שהמאיים יבין שאתם לא מתקפלים אל מול איומים.

חשוב להדגיש שכאשר נשמעים איומים וכמובן שבמידה והם הופכים להיות שגרתיים במסגרת הליך הגישור נדרש מגשר הגירושין להתערב ולעצור את האיומים. תפקידו של המגשר יהיה להסביר לצד המאיים שמבחינה תהליכית, הוא פוגע בעצמו במהלך התהליך. לצד המאוים יסביר מגשר הגירושין שכוחו בהליך הגישור שווה לזה של הצד המאיים ושחשוב שלא יוותר על דברים החשובים לו. המגשר יזכיר לו שמטרתו של הליך הגישור בגירושין היא לאפשר לו לקבל מענה מספק לאינטרסים שלו ושאין לו סיבה לוותר ולו על אינטרס משמעותי אחד עבורו. במידה והאיומים הינם בעלי אופי אלים במיוחד יזכיר המגשר לצד המאוים שהוא יכול לפנות למשטרה במידה ויש לו חשש ממשי.

× מענה מיידי מהבוט שלנו